Almodovar i Vudi Alen na Sinemafestu

Autor:

19.10.2016 15:51

Foto:

Foto:



Nova ostvarenja Pedra Almodovara "Hulijeta" i Vudija Alena "Visoko društvo" biće deo programa filmske revije "Sinemafest", koja će se od 29. oktobra do 2. novembra održati u Beogradu, Kragujevcu, Podgorici i Budvi.

Ivan Karl, selektor revije je na konferenciji za medije u Centru "Sava" otkrio je da su organizatori želeli da sastave što ekskluzivniji repertoar.

- U okviru programa "Sinemafesta" biće prikazano samo deset filmova, ali naša ideja je bila da publici ponudimo što bolji presek aktuelne filmske ponude. Programski, ova revija se nadovezuje na nasleđe nekadašnje "Sinemanije" i podseća na nekadašnji Fest, dok je bio festival festivala. Zato će publika na velikom platnu videti glumce kao što su Sara Džesika Parker, Antonio Banderas i Kolin Firt, Džud Lou... - istakao je Karl.

Kako kaže, beogradska publika neće biti privilegovana i jedina u prilici da vidi kvalitetna ostvarenja.

- Filmove će videti i ljudi u Kragujevcu, Podgorici i Budvi, a najverovatnije i u Nišu kada tamo bude otvoren bioskop "Sinepleks" - dodao je Karl.

Za kraj festivala 2. oktobra zakazana je premijera filma "Ime Dobrica, prezime nepoznato" sa Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi.

Dobrica Trailer 08 from Logos Film on Vimeo.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading