6. Beogradski irski festival: Čuveni muzičar Mundy prvi put pred srpskom publikom

Autor:

15.02.2018 11:23

Foto:

Foto:



Prvi put u Srbiji u okviru šestog Beogradskog irskog festivala održaće koncert 10. marta fenomenalni irski kantautor Mundy, u pratnji talentovane violinistkinje Sare Linč.

Mundy, čije je pravo ime Edmond Enright, već je sa dvadeset jednom godinom imao singl “To You I Bestow” na soundtracku za čuveni film Baza Luhrmanna „Romeo i Julija“, koji je prodat u 11 miliona primeraka!

Pesma je originalno objavljena na njegovom debi albumu „Jelly Legs“ (1996) koji je lansirao karijeru ovog harizmatičnog irskog autora. Od tad je objavio još 5 studijskih albuma i dva koncertna izdanja, a njegov drugi album „24 Star Hotel“ imao je multi-platinasti tiiraž, sa veoma slušanim singlovima “July” i “Mexico”.

Svirao je turneje širom Amerike, Australije, Evrope, samostalno ili kao podrška izvođačima kao što su Bob Dylan, Neil Young, R.E.M. i Oasis. Nastupao je pred Barakom Obamom prilikom njegove posete Dublinu, kao i u Beloj kući.

Ulaznice za koncert u beogradskom klubu Elektropionir se u pretprodaji mogu kupiti u beogradskim kafeima Šikarica i Zaokret po ceni od 800 dinara. Na ulazu, neposredno pre početka koncerta, cena ulaznice iznosiće 1000 dinara.