51. Bitef pod sloganom "Epic Trip" počinje 22. septembra

Autor:

20.09.2017 10:22

Foto:

Foto:



51. Bitef pod sloganom "Epic Trip" održaće se od 22-30. septembra, a tim povodom juče je održana konferencija za medije pred svečano otvaranje u Festivalskom centru na kojoj je predstavljen celokupni program festivala, žiri i gosti festivala, partneri i prijatelji 51. Bitefa, kao i informacije o radu i pratećim programima u Festivalskom centru.

Umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica predstavio je glavi program festivala, na kome će se naći predstave iz iz Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Irana, Nemačke, Švajcarske i Srbije, sa naglaskom na svečano otvaranje festivala 23. septembra u 18h u Sava centru predstavom "Olimp: u slavu kulta tragedije" – predstava od 24 sata i sadržajima koje će publika moći da koristi tokom trajanja ovog 24-časovnog spektakla u takozvanom Bitef gradu: Sleeping zonu, Food zonu, Bitef biblioteku... Gledaoci će moći da uživaju u isceljujućim zvucima muzike kao i da rade jogu tokom jutarnjeg buđenja u relaks-kreativnom programu Sensa zone. Medenica je najavio da će predstavu "Olimp" prenositi Radio-televizija Srbije na Trećem kanalu

Na konferenciji je predstavljen i međunarodni  žiri 51. Bitefa: Marija Ševcova, predsednica žirija, profesor dramskih i pozorišnih umetnosti na Goldsmits koledžu univerziteta u Londonu, Margareta Sorensen pozorišna i plesna kritičarka, spisateljica, istraživač, Ivana Sajko, hrvatska spisateljica, dramaturškinja i rediteljka nastanjena u Berlinu, Draško Adžić, kompozitor za pozorište, film i televiziju, autor muzike za preko trideset pozorišnih predstava u Srbiji i regionu, Igor Koruga,  umetnik u oblasti izvođačkih umetnosti (ples i koreografija), član je organizacije Stanica – Servis za savremeni ples u Beogradu.

Maja Gašić

Autor