45. rođendan "Kuma": Zašto je Al Paćino bio na "tankom ledu" za ulogu u kultnom filmu

Autor:

19.03.2017 15:51

Foto:

Foto:



Ove godine se navršava 45 godina og snimanja kultnog filma Fransisa Forda Kopole - "Kum" koji je okupio najbolju i najtalentovaniju glumačku ekipu ne samo tog, već svih vremena - Marlona Branda, Ala Paćina, Roberta de Nira, Roberta Duvala, Dajanu Kiton, Džejmsa Kana...

U čast ovog jubileja, najavljeno je i da će se na Filmskom festivalu Trajbeka, koji će se održavati od 19. do 30. aprila u Njujorku, okupiti glumci koji su maestralno otelotvorili likove čuvene mafijaške porodice Korleone.

De Niro, Paćino i Kopola ponovo zajedno: U čast 45. rođendana “Kuma” festival Trajbeka okuplja ekipu kultnog filma

Ipak, ono što je manje poznato, jeste da je na setu ovog kultog ostvarenja bilo sloge koliko i među mafijaškim porodicama o kojima govori.

Neprestane svađe, pretnje, otkazi i ucene obeležili su snimanje "Kuma", a prema pisanju portala "The Hollywood Reporter" neki glumci kojima je ovaj film doneo svetsku slavu, nisu čak bili ni u užem izboru na kastingu.

Објава коју дели A L P A C I N O (@alpacino40) дана 18. Мар 2017. у 3:39 PDT


Takav slučaj je bio i sa Alom Paćinom, tada neafirmisanim umetnikom koga je rola Majkla Korleonea direktno plasirala na A listu najtraženijih glumaca Holivuda.

Prvi izbor producenata za rolu najmlađeg sina Don Korleonea bio je Robert Redford, a pregovaralo se i sa Vorenom Bitijem.

Čak je i Robert de Niro bio na audiciji, ali je Kopola imao na umu nekog ko tada nije bio veliko ime u Holivudu - "neobičnog malenog čoveka", kako je reditelj jednom prilikom opisao Ala Paćina. Posle dosta ubeđivanja, Paćinu je dodeljena uloga za honorar od svega 35.000 dolara.

@gabriel_dr.06 је поделио/ла објаву дана 19. Мар 2017. у 4:41 PDT


Međutim, iako mu je Kopola izdejstvovao angažman, Paćino je stalno bio nesiguran, svestan da mu preti otkaz jer se producenti i dalje nisu slagali sa rediteljevom odlukom, a delovalo je i da nisu zadovoljni njegovom glumom.

Međutim, nakon jedne scene sve se promenilo. Upravo njegov neosporni glumački talenat mu je osigurao rolu u ovom kultnom ostvarenju.

Tek nakon maestralno odglumljene scene u restoranu, kad Makl ubija mafijaškog protivnika porodice Korleone – Turčina Soloca, Paćino je mogao je odahne. Producenti su bili oduševljeni, a glumcu je bilo zagrantovano mesto u filmu.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading